Fordonsplatser

 

Vi erbjuder trygga och välplanerade parkeringsmöjligheter i anslutning till våra bostäder. I flera bostadsområden finns både utomhusparkeringsplatser och garageplatser. Får du besök finns det särskilda besöksplatser där besökare kan parkera mot betalning i automat på platsen. I några av våra bostadsområden ingår det en bilplats i hyran av lägenheten. Detta framgår i så fall tydligt av ditt hyresavtal.

UTHYRNING AV FORDONSPLATSER
På vår hemsida presenterar vi löpande alla fordonsplatser som är lediga för uthyrning. Du anmäler ditt intresse att hyra efter inloggning på ”Mina sidor”.   

För att kunna anmäla intresse, måste du vara registrerad på ”Mina sidor”/Fordonsplatskö.

Alla kan få hyra en fordonsplats hos oss, även du som inte är vår hyresgäst.

Platserna hyrs i första hand ut till befintliga bostadshyresgäster i aktuelllt område, i andra hand till bostadshyregäst i annat LKF-område och därefter i förekommande fall till övriga intresserade. Inom varje kategori sker uthyrningen i kötidsordning.

Det krävs att du fyllt 18 år för att få teckna hyresavtal. Kreditupplysning tas innan du erbjuds att hyra. Såväl interna som externa sökande skall uppfylla kravet om godtagbar inkomst i förhållande till hyra, sakna hyresskulder och väsentliga betalningsanmärkningar.

Du får inte ha några obetalda skulder eller andra oreglerade förhållanden till LKF
och heller inte ha några allvarliga betalningsanmärkningar.

Vänligen vänd dig till respektive uthyrare för mer information.

SÅ STÄLLER DU DIG I KÖ TILL FORDONSPLATS
För att kunna registrera dig, måste du ha fyllt 18 år. Du registrerar dig på vår webb under "Mina sidor".  Då får du en bekräftelse och ditt valda lösenord i retur. Lösenordet + ditt personnummer använder du sedan för att logga in på "Mina sidor".

Om du sedan tidigare är registrerad på "Mina sidor", behöver du bara komplettera med en Fordonsplatsköanmälan (se menyn till vänster efter inloggning).

På "Mina sidor" under rubriken "Fordonsplatsköanmälan" kan du också lägga in en egen sökprofil och har då möjlighet att få ett e-postmeddelande från oss när en plats, som motsvarar dina önskemål, blir ledig.
OBS! Denna tjänst kan vi bara tillhandahålla via e-post.

KÖTID
Kötid räknas från och med den dag du registrerar dig i kön. Varje dag i kön omvandlas till en poäng. Köpoäng är personliga och kan inte överlåtas.

FÖRNYA
Du måste förnya din köplats inom 365 dagar från det du registrerade dig eller senast förnyade din köplats. Om du inte förnyar inom denna tid kommer du att strykas ur kön.
Förnyar gör du enkelt genom att logga in på "Mina sidor". Förnyelsen registreras i och med själva inloggningen. Du behöver inte ändra något, men kontrollera gärna att dina uppgifter fortfarande är korrekta.

Observera att förnyelse inte kan ske på annat sätt än genom din egen inloggning. Det räcker alltså inte med att du skickar oss ett mail, ringer oss per telefon eller på annat sätt har kontakt med oss.

Om du i din ansökan anger att du vill ha korrespondens via e-post och uppger en e-postadress, kommer vi att 30 dagar innan sista möjliga förnyelsedatum skicka en påminnelse till denna adress om att förnya köplatsen. Kom ihåg att även om du inte nås av en påminnelse, är det ditt eget ansvar att förnyelse sker.

UR KÖN
När du tecknat hyresavtal på en fordonsplats stryks du ur kön. Du stryks också ur kön om du, efter du anmält intresse, tackar nej till ett erbjudet kontrakt eller inte hör av dig alls när du fått ett sådant erbjudande.

Har du strukits ur kön, kan du alltid anmäla dig på nytt om du så önskar.


OLIKA SORTERS FORDONSPLATSER

GARAGE
En garageplats kan vara belägen i ett större parkeringsgarage med flera platser eller finnas i ett enskilt garage med egen port.

KALLGARAGE
I ett kallgarage parkerar du bilen inomhus i en lokal som saknar uppvärmning.

VARMGARAGE
Ett varmgarage är varmt året om

PARKERINGSPLATS
En parkeringsplats är en uppmärkt yta på mark utomhus, där du kan parkera ditt fordon. En parkeringsplats kan ibland vara försedd med tak, typ carport.

MC-GARAGE
Är en mindre plats, avsedd endast för uppställning av motorcykel.

LADDPLATS TILL EL-BIL
Där det är tekniskt och ekonomiskt möjligt kan vierbjuda dig som hyresgäst laddningsmöjligheter på din nuvarande p-plats eller på en p-plats i din närhet. Kostnaden för att hyra en laddplats är den ordinarie hyran för p-platsen + 600 kr/månadför laddningsmöjligheten inklusive el.

Utrustningen är säkrad med 16A med ett maximalt effektuttag på 3,7 kW och försedd med ett Typ2 uttag. Elen som du laddar din bil med är märkt med Svenska Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval el.

Kontakta din områdesvärd om du är intresserad. Därefter undersöker vi möjligheten att ordna laddplats på din nuvarande p-plats. Tekniska hinder kan förekomma, men vi vill gärna ha en dialog mellan dig som hyresgäst och oss för att hitta en bra lösning.

MOMS PÅ FORDONSPLATSER
Enligt mervärdeskattelagen kommer vi fr.o.m. 1 januari 2013 att debitera 25 procents moms på parkeringsplatser.

Kunder med gällande hyresavtal på bostäder berörs inte av förändringen.


VANLIGA FRÅGOR OM FORDONSPLATSER

Fråga: Hur kan jag avsluta mitt hyresavtal beträffande paltsen?

Svar: Du måste alltid säga upp ditt hyresavtal skriftligt. Skriv gärna på baksidan av ditt exemplar av avtalet. Är ni två personer på avtalet måste båda skriva under uppsägningen. Den lämnar du sedan in på något av LKFs kontor eller skicka den till LKF AB, Box 1675, 221 01 Lund.

Fråga: Hur lång uppsägningstid har jag?
Svar: Uppsägningstiden framgår av ditt hyresavtal. I normalfallet är den innevarande månad plus tre månader.

Fråga: Var hämtar jag nyckel?
Svar: Nyckel till garage hämtar du på områdeskontoret

Fråga: Hur gör jag om jag tappar min nyckel?
Svar: Kontakta områdeskontoret.

Fråga: Får jag reparera min bil i garaget?
Svar: Du får byta däck eller utföra enklare reparationer som inte är störande och inte innebär risk för skada på fastigheten eller annan egendom. Olje- eller kylarvätskebyten är t ex inte tillåtna.

Fråga: Får jag förvara mina däck i garaget?
Svar: Du får inte ställa något annat än din bil, MC eller moped på din plats.

Fråga: När betalar jag hyran?
Svar: Du betalar alltid hyran i förskott, senast sista vardagen varje månad. Avi sändes ut till dig runt den 25:e varje månad.